Za akú vodu platíme?

11.02.2018 19:37

 

 

Dobrý deň!

Posielam vám e-mail, v ktorom sa chcem sťažovať na prístup zamestnancov voderadskej firmy MAVOS s.r.o.

Každý zo zamestnancov MAVOS-u (niekedy ich pomocníci z obecného úradu) chodí v obci opisovať stav vodomerov tak, že si nechá nadiktovať stav vodomera od odberateľa. A to bez toho, aby si stav vodomera a stav odčerpanej vody osobne preveril, ako je tomu napríklad u pracovníkov elektrární a plynární. Je tomu tak odvtedy, čo je MAVOS MAVOS-om. Zamestnanec MAVOS-u je odjakživa lenivý zísť do vodárne alebo šachty s vodomerom, alebo si jednoducho nechce zašpiniť svoje v pondelok oblečené čisté montérky. Takto si musia ľudia dlhé roky zisťovať a nahlasovať stav svojho vodomera sami, alebo ho nahlásia od oka, alebo jednoducho povedia, aby im napísali toľko minutej vody "ako posledne". Zamestnanci MAVOS-u sú dosť dobre platení, a dosť na to, aby si stav vodomerov riadne kontrolovali a opisovali sami, a nie aby stáli pri dverách alebo bránke, a čakali, kto im čo nahlási.

Obecný vodovod bol kedysi prácne urobený z našich spoločných peňazí - z našich daní. Prevádzkovať ho chcela obec, keď sa neskôr prišlo na to, že vodovod nebude môcť obec prevádzkovať, bol založený MAVOS a všetci boli spokojní. Zamestnanci firmy MAVOS na ňom roky dobre profitujú, a boli časy, keď s jeho majetkom aj nedobre šafárili. Preto majú dnes deravú kasičku. Postupom času vyťahujú od ľudí viac peňazí. Zrazu sa už akosi nevie, že v časoch výstavby vodovodu, a tesne po jeho dokončení, bolo občanom Voderád zo strany vedenia obce sľúbené, že cena za vodu nikdy nepôjde hore. Pretože to bude iba náš vodovod a my si ho vždy budeme aj prevádzkovať, a nie TAVOS, ktorý nám môže robiť ceny aj podľa vetra.

Dnes už je tá voda, za ktorú platíme aj tak viac, ako sa podľa sľubov malo, stále častejšie kalná a je dosť chlórovaná. A čas od času dosť silne. Do veľkých firiem za dedinou takú vodu MAVOS nevpúšťa, tam ide čistá a kvalitná voda, takmer ako z obchodu. V tej nie je cítiť chlór skoro vôbec a nikdy nebýva kalná. Nie je tam neustále hlásenie preplachov, mimoriadnych, či plánovaných opráv vodovodu a výpadkov v dodávkach vody (ako nedávno). Vyzerá to, akože nám v našich bytoch, domoch, našim deťom, aj deťom v našej škôlke a škole, má stačiť aj odtok. Ako inak nazvať to, čo nám občanom Voderád MAVOS vpúšťa do trubiek, v porovnaní s tou kvalitou, ktorá tečie zahraničným firmám za dedinou? Stačí dať urobiť rozbor oboch, aby si obyvateľ našej obce vedel porovnať na čom je. Tento dvojaký meter MAVOS-u, vo vzťahu k občanom obce, ktorí sa na výstavbe obecného vodovodu v mnohých prípadoch aj osobne podieľali, sa stáva neúnosným, aj keď sú aj dve ceny a firmy platia za vodu aj služby MAVOS-u viac. Za akú vodu si to vlastne platíme?

 

 

 

Maroš

Voderady

11. február 2018

(článok bol upravený redakciou)

 

 

 

—————

Späť


Fotogaléria: Za akú vodu platíme?

/album/fotogaleria-za-aku-vodu-platime/img-20180801-170741-jpg/

—————